Dé slimme keuze in ooglaseren!

Ik heb een vooronderzoek gepland. Waar moet ik rekening mee houden?

Op de dag van het onderzoek mag je geen contactlenzen dragen, omdat dit de metingen minder nauwkeurig maakt. Je bril dragen mag uiteraard wel. Omdat je ogen gedruppeld worden om de pupillen te verwijden en je hierdoor niet zelf terug kunt rijden, is het handig iemand mee te nemen die je thuis kan brengen. Je ogen kunnen daarnaast gevoeliger zijn voor licht, dus neem ook een zonnebril mee.

Wat kan ik van het vooronderzoek ooglaseren verwachten?

Wil je weten of een eYellow behandeling van Eyescan voor jou tot de mogelijkheden behoort, dan kun je je online aanmelden voor een vooronderzoek. Het onderzoek duurt gemiddeld 20 minuten en omvat de volgende handelingen:

 • ontvangst in onze wachtruimte. Je krijgt een protocol waarin duidelijk alle stappen staan uitgelegd en je vult een vragenlijst in
 • gesprek met de optometrist die de antwoorden op je vragenlijst met je doorneemt en jouw vragen beantwoordt
 • druppelen van de ogen met een vloeistof die je pupillen tijdelijk verwijdt, zodat je ogen nauwkeurig opgemeten kunnen worden
 • oogonderzoek met aansluitend gesprek waarin we direct vertellen welke behandeling voor jou het meest geschikt is. Als je wilt, kun je gelijk een behandeldatum inplannen bij de receptie. Zijn je ogen niet geschikt voor een eYellow behandeling, dan nemen we door of er wellicht een andere behandeling van Eyescan is waar je bij gebaat zou zijn.


Houd er rekening mee dat de oogdruppels niet direct zijn uitgewerkt. Het is daarom handig een zonnebril mee te nemen. Bovendien mag je niet zelf autorijden, vraag iemand om je thuis te brengen.

Ik heb gekozen voor een eYellow ooglaserbehandeling. En nu?

Als je op basis van het vooronderzoek en ons advies hebt besloten je ogen door ons te laten laseren, dan kun je direct een datum voor de behandeling afspreken. Voor de behandeling vul je een informed-consent-formulier in, waarmee je schriftelijk toestemming geeft. Dit gaat conform de Wet op de Geneeskundigde BehandelOvereenkomst, de WGBO.

Hoe lang duurt een ooglaserbehandeling?

Inclusief de metingen voorafgaand aan de behandeling en de controle na afloop, ben je ongeveer anderhalf uur in de kliniek. De laserbehandeling zelf duurt nog geen vijf minuten per oog. 

Kunnen allebei de ogen in één behandeling gelaserd worden?

In principe laseren we altijd beide ogen op één behandeldag. In het enkele geval dat wij dit niet doen, bespreken wij dit altijd van te voren met je.

Hoe ziet de dag van de ooglaserbehandeling eruit?

Ruim voor de behandeldag krijg je van ons een afspraakbevestiging en routebeschrijving. Neem vooral iemand mee om je te begeleiden, want na het laseren van je ogen mag je niet zelf autorijden. Na aankomst in de Eyescan ooglaserkliniek doorlopen we de volgende stappen:

 • we controleren je ogen
 • je krijgt speciale operatiekleding aan
 • we verdoven je ogen met oogdruppels
 • je oogleden worden schoongemaakt
 • je gaat naar de operatiekamer, waar de ervaren oogarts en optometrist/laseroperator al staan te wachten en de laser al hebben ingesteld voor jouw ogen
 • tijdens de operatie blijft de operator bij je om je volledig op de hoogte te houden van wat er gebeurt
 • na gemiddeld 15 minuten op de OK ben je klaar en wordt je naar een aparte kamer gebracht waar je kunt bijkomen
 • je ogen worden nogmaals gecontroleerd
 • je krijgt een beschermbril voor het slapen en tips en instructies voor de herstelperiode
 • als je geen vragen meer hebt, kun je naar huis om te genieten van je scherpe zicht!

Is ooglaseren pijnlijk?

De eventuele pijn is afhankelijk van meerdere factoren. Zo wordt de LASIK®-methode als pijnloos ervaren, terwijl de LASEK®-methode ervoor kan zorgen dat je ogen na afloop pijnlijk aanvoelen. Deze pijn is prima te verzachten met pijnstillers. Vlak na een ooglaserbehandeling kunnen je ogen gevoelig zijn voor licht. Ook kun je het gevoel hebben dat er iets in je oog zit. Dat gevoel verdwijnt meestal binnen een paar uur. Je krijgt van ons oogdruppels mee die eventuele droogte van het oog tegengaan en uiteraard houden we je herstel nauwlettend in de gaten.

Welk resultaat kan ik verwachten van een eYellow ooglaserbehandeling?

Bij geen enkele behandeling kan vooraf exact voorspeld worden wat het resultaat zal zijn, maar we kunnen wel een goede inschatting maken tijdens ons vooronderzoek. Wij schetsen altijd een realistisch beeld van wat mogelijk is. We streven ernaar dat je na de behandeling hetzelfde ziet als daarvoor met een bril of contactlenzen. Als je een hogere sterkte hebt, dan kan het echter zo zijn dat je in bepaalde gevallen (bijv. bij autorijden in het donker) nog steeds een bril met een kleine sterkte nodig hebt. Dit zullen we altijd met je bespreken. Eyescan lasert je ogen alleen als we er 100% vertrouwen in hebben dat jij en wij tevreden zullen zijn met het resultaat!

Wat mag ik wel en niet na het laseren van mijn ogen?

In de eerste week van de behandeling mag je niet zwemmen, in een jacuzzi gaan of een heet bad nemen. Douchen en baden kan wel, maar bij het douchen kun je beter je ogen gesloten houden. Vermijd de eerste dagen dat er water of shampoo in de ogen komt. Vanaf één week na de behandeling kun je weer oogmake-up dragen. Sporten mag, maar in bepaalde gevallen zullen we je aanraden een beschermende bril te dragen. Als je een LASIK®-behandeling hebt gehad en een vechtsport beoefent, adviseren we je gedurende een jaar een beschermbril te dragen als je de ring in gaat.

Herstel ooglaseren: wanneer is het resultaat bereikt?

Hoe snel je ogen herstellen en wanneer het definitieve resultaat is bereikt, hangt van een aantal dingen af. Het genezingsproces duurt bij een hogere sterkte bijvoorbeeld wat langer. Ook de methode is van invloed.

Bij LASIK® kan het herstel heel snel gaan, soms al na 12 uur. Over het algemeen kan iedereen na een dag weer normaal functioneren, na één of twee dagen kun je meestal weer gewoon aan het werk. Je zicht kan de eerste tijd wat schommelen doordat het oog zich herstelt, maar dit verschilt per persoon en je kunt wel gewoon functioneren.

Bij LASEK® duurt het herstel iets langer. De meeste mensen kunnen na vier dagen weer aan het werk. Het duurt vaak ook iets langer voor het zicht helemaal stabiel is, maar gedurende deze tijd kun je wel gewoon functioneren.

In een enkel geval wordt het gewenste resultaat niet helemaal behaald. Wij kijken dan samen met jou of we een herbehandeling kunnen uitvoeren om je alsnog het zicht te geven waarop je had gehoopt.

Zijn de resultaten van een ooglaserbehandeling blijvend?

In verreweg de meeste gevallen wel. Slechts een heel enkele keer neemt het effect van een laserbehandeling met het verstrijken van de tijd af en is een herbehandeling nodig.

Wij zijn altijd bereikbaar

Je vraag persoonlijk beantwoord?

 

Lees meer over ooglaseren of Plan een vooronderzoek

Plan een gratis vooronderzoek in

Kies hieronder waar en wanneer

Naar dealerlocatorVooronderzoek bij jou in de buurt

Gratis vooronderzoek in de kliniek - Kon. Wilhelminalaan 5, 3527 LA Utrecht

Voer hieronder jouw gegevens in

Geachte bezoeker,

Bedankt voor uw interesse in de eYellow ooglaserbehandeling van Eyescan. In verband met het optimaliseren van de eYellow ooglaserbehandeling zijn vanaf heden de prijzen gewijzigd. De eYellow behandeling is geïntegreerd in de Eyescan kliniek en wordt tegenwoordig op de zeer geavanceerde laser van Eyescan uitgevoerd. Hierdoor verandert de instapprijs van een ooglaserbehandeling naar € 790,- per oog.
 
Voor alle prijzen en het maken van een afspraak kunt u kijken op www.eyescan.nl.
 
Mocht u (andere) vragen hebben, dan zijn wij te bereiken op het telefoonnummer 088 - 1111 999.

Eyescan behandelingen & prijzen Afspraak maken