Dé slimme keuze in ooglaseren!

Risico ooglaseren: is ooglaseren gevaarlijk?

Wij voeren een ingreep alleen uit als we er volledig van overtuigd zijn dat we deze met succes en naar volle tevredenheid kunnen afronden. Hoewel de kans op complicaties bij een ooglaserbehandeling uiterst klein is, kunnen ze nooit helemaal worden uitgesloten. Eyescan doet er echter alles aan om de risico’s tot een minimum te beperken door een gedegen vooronderzoek, gebruik van zeer geavanceerde en goed onderhouden apparatuur, veilige operatieomstandigheden en uiterst bekwame oogartsen. Ook jijzelf kunt de risico’s minimaliseren door jezelf goed te laten informeren, onze instructies op te volgen en controleafspraken na te komen.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van ooglaseren?

Bijwerkingen komen slechts zeer zelden voor en meestal verminderen of verdwijnen ze op termijn vanzelf. Mogelijke neveneffecten zijn schittering (glare), lichtgevoeligheid, schaduwbeelden of kringen om lichtbronnen (halo’s). Dit laatste bijeffect komt vooral voor bij mensen die in het donker erg grote pupillen hebben. Eyescan meet daarom vooraf de pupilgrootte, om dergelijke risico’s zoveel mogelijk uit te sluiten.

Kan ik blind worden van een ooglaserbehandeling?

Blindheid door een ooglaserbehandeling is vrijwel uitgesloten aangezien we niet in het oog, maar op het oog laseren. De kans op ernstige complicaties zoals hoornvliesbeschadiging, netvliesloslating of onregelmatige genezing is nihil. Ook infecties zijn zeer zeldzaam en kunnen bij tijdige ontdekking vaak goed met medicijnen worden behandeld. Het motto van Eyescan is dat we veilig ooglaseren of er helemaal niet aan beginnen, dus als je ogen geschikt zijn voor een ooglaserbehandeling in onze kliniek en je alle instructies goed opvolgt, dan zijn de risico’s verwaarloosbaar.

Zijn er op lange termijn negatieve effecten bekend over refractiechirurgie?

In de afgelopen 40 jaar is er veel ervaring opgedaan met refractiechirurgie. Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat het hoornvlies zich in vrijwel alle gevallen goed en stabiel herstelt en dat er geen aanleiding is tot twijfel over de effecten van de behandeling.

Is ooglaseren pijnlijk?

De eventuele pijn is afhankelijk van meerdere factoren. Zo wordt de LASIK®-methode als pijnloos ervaren, terwijl de LASEK®-methode ervoor kan zorgen dat je ogen na afloop pijnlijk aanvoelen. Deze pijn is prima te verzachten met pijnstillers. Vlak na een ooglaserbehandeling kunnen je ogen gevoelig zijn voor licht. Ook kun je het gevoel hebben dat er iets in je oog zit. Dat gevoel verdwijnt meestal binnen een paar uur. Je krijgt van ons oogdruppels mee die eventuele droogte van het oog tegengaan en uiteraard houden we je herstel nauwlettend in de gaten.

Welk resultaat kan ik verwachten van een eYellow ooglaserbehandeling?

Bij geen enkele behandeling kan vooraf exact voorspeld worden wat het resultaat zal zijn, maar we kunnen wel een goede inschatting maken tijdens ons vooronderzoek. Wij schetsen altijd een realistisch beeld van wat mogelijk is. We streven ernaar dat je na de behandeling hetzelfde ziet als daarvoor met een bril of contactlenzen. Als je een hogere sterkte hebt, dan kan het echter zo zijn dat je in bepaalde gevallen (bijv. bij autorijden in het donker) nog steeds een bril met een kleine sterkte nodig hebt. Dit zullen we altijd met je bespreken. Eyescan lasert je ogen alleen als we er 100% vertrouwen in hebben dat jij en wij tevreden zullen zijn met het resultaat!

Zijn de resultaten van een ooglaserbehandeling blijvend?

In verreweg de meeste gevallen wel. Slechts een heel enkele keer neemt het effect van een laserbehandeling met het verstrijken van de tijd af en is een herbehandeling nodig.

Wat gebeurt er als zich ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch een complicatie voordoet?

Complicaties zijn zo zeldzaam dat je je hier eigenlijk geen zorgen over hoeft te maken. In het zeer kleine geval dat zich een complicatie voordoet, is deze in de meeste gevallen uitstekend te verhelpen met medicijnen of aanvullende behandeling.

Wij zijn altijd bereikbaar

Je vraag persoonlijk beantwoord?

 

Lees meer over ooglaseren of Plan een vooronderzoek

Plan een gratis vooronderzoek in

Kies hieronder waar en wanneer

Naar dealerlocatorVooronderzoek bij jou in de buurt

Gratis vooronderzoek in de kliniek - Kon. Wilhelminalaan 5, 3527 LA Utrecht

Voer hieronder jouw gegevens in

Geachte bezoeker,

Bedankt voor uw interesse in de eYellow ooglaserbehandeling van Eyescan. In verband met het optimaliseren van de eYellow ooglaserbehandeling zijn vanaf heden de prijzen gewijzigd. De eYellow behandeling is geïntegreerd in de Eyescan kliniek en wordt tegenwoordig op de zeer geavanceerde laser van Eyescan uitgevoerd. Hierdoor verandert de instapprijs van een ooglaserbehandeling naar € 790,- per oog.
 
Voor alle prijzen en het maken van een afspraak kunt u kijken op www.eyescan.nl.
 
Mocht u (andere) vragen hebben, dan zijn wij te bereiken op het telefoonnummer 088 - 1111 999.

Eyescan behandelingen & prijzen Afspraak maken